MVO4Holland 06 – 51199633

"Voor een MVO traject op maat met resultaat"

Prestatieladder Socialer Ondernemen

Duurzame_werkomgeving

Het is crisistijd. Vele mensen zitten in onzekerheid over hun toekomst. Omdat ze geen baan meer hebben, omdat het met hun bedrijf niet zo goed gaat, omdat omzetten teruglopen, omdat ze ontslagen worden, omdat ze gehandicapt zijn, of gewoon omdat ze te jong of te oud zijn. Is er voor deze mensen een toekomstperspectief?

De overheid heeft enkele instrumenten ter beschikking om de werkgelegenheid te stimuleren. Een van de maatregelen is het in 2015 invoeren van de nieuwe participatiewet. Met deze wet liggen er verdere bezuinigingen in verschiet. Het is duidelijk dat deze nieuwe wet vele uitdagingen met zich meebrengt. Mensen kunnen met behoud van uitkering wellicht sneller werk vinden, omdat de loonkostensubsidies arbeid goedkoper maakt. Maar ondersteunt deze maatregel wel het ondersteunen van een duurzame werkplek?  De ervaring leert immers dat met het wegvallen van subsidies vaak ook de baan wegvalt.

Een andere maatregel is de zogenaamde 5% regeling. In het vele werk dat de overheid uit te besteden heeft, is de eis opgenomen dat werkgevers minimaal 5% van de aanneemsom besteed aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Aan mensen met een uitkering, zoals een Wajong, Wia, WW, Bijstand, of WSW uitkering. MVO4Holland ondersteunt de gedachte, dat deze maatregel een bijdrage gaat leveren aan het creëren van duurzaam werk. Werk, dat ook na afloop van het contract voortduurt voor de nieuwe werkkracht. Wij hebben het product ‘Duurzame Werkomgeving’ ontwikkeld om bedrijven te ondersteunen hun werkomgeving duurzaam te maken. Tevens is dit product geschikt voor certificatie van de Prestatieladder Socialer Ondernemen.

Een duurzame werkomgeving? Wat wil dat zeggen? Werken aan duurzaamheid vraagt om het balanceren tussen de aspecten people, planet en profit. In een duurzame werkomgeving krijgt het thema people  de nadruk. Hoe kunnen wij u daarbij ondersteunen? Wij leggen het uit in onderstaande brochure.


Heeft u naar aanleiding van deze brochure nog vragen of opmerkingen? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Advertentie

Over Jolien van der Werff

"ik zie het leven als een grote ontdekkingstocht"

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 7 mei 2013 door in People-Sociale innovatie en getagd als , , , , , .
%d bloggers liken dit: