MVO4Holland 06 – 51199633

"Voor een MVO traject op maat met resultaat"

De macht van het menu

voedselNederlanders krijgen te veel verzadigde vetten en zout binnen en eten juist weer te weinig groente en fruit. Ook consumeren we vergeleken met andere delen van de wereld relatief veel vlees en zuivel, producten die meer land en grondstoffen vergen dan plantaardig voedsel.

download het rapport (PDF, 7 MB)

Ook wordt het Nederlandse menu niet op de meest duurzame wijze geproduceerd. Dat huidige menu leidt dan ook tot forse problemen: van overgewicht tot wereldwijd biodiversiteitsverlies, van onvoldoende dierenwelzijn tot broeikasgasemissies.

Een nieuwe benadering om al deze verschillende vraagstukken effectief aan te pakken, is daarom wenselijk. In dit rapport van het Planbureau voor de Leefomgeving gaan de auteurs in op vraagstukken rondom het voedselsysteem in Nederland:

  • Hoe ziet het huidige voedselsysteem eruit?
  • Waar liggen de opgaven?
  • Welke bewegingen zijn er op de markt en binnen de maatschappij?
  • Wat verwachten bedrijven van de overheid?
  • Waar liggen de kansen?
  • En hoe kan de overheid aansluiten bij deze wensen en kansen?

Over Jolien van der Werff

"ik zie het leven als een grote ontdekkingstocht"

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: