MVO4Holland 06 – 51199633

"Voor een MVO traject op maat met resultaat"

Uitnodiging workshop Begeleiden van een Dialoog op 8 november

dialoogvormenDe dialoog is een populaire gespreksvorm. Het is wel een gesprek dat niet vanzelf gaat. Het vraagt zowel van de deelnemers als van de gespreksbegeleider een dialooghouding, waar vanuit een dialoog kan ontstaan.

Tijdens deze workshop beoefenen de gespreksbegeleiders in spé deze dialooghouding. Tevens maken de deelnemers kennis met de dialoogmethodiek van Appreciative Inquiry (Waarderend onderzoeken).

Wat houdt een dialoog volgens de methode Appreciative Inquiry in?
Deze dialoogvorm is erop gericht om met een positieve grondhouding te leren kijken naar al wat er gebeurt. AI komt voort uit het idee dat mensen met meer vertrouwen de toekomst tegemoet treden als zij positieve ervaringen vanuit het verleden mee kunnen nemen. De methode bestaat uit 4 stappen waarbij gesprekspartners elkaar verhalen vertellen over positieve zaken uit het verleden. Hierdoor richten de gesprekspartners zich op datgene wat ze in de toekomst willen versterken. Vanuit ‘provocatieve proposities’ (dromen over wat zou kunnen zijn) formuleren deelnemers concrete actiepunten.

Hoe ziet de workshopdag eruit?
De deelnemers zetten tijdens deze workshop eerste stappen om zich deze methodiek eigen te maken.  Enige ervaring in het begeleiden van groepsgesprekken is aanbevelenswaardig. We beginnen de dag met een kennismaking. Daarna gaan we in op de achtergrond van de dialoog als gespreksvorm. Vervolgens doen we een oefening, waarin een specifieke dialoogvaardigheid aan bod komt. We bieden u een referentiekader voor het profiel van een gespreksbegeleider.  Vervolgens gaan we met elkaar in dialoog. In de middag  gaan we  uitgebreid in op de 4 stappen van de dialoogmethodiek. We sluiten af met wederom een dialoog, waarin we voldoende reflectieruimte bieden over uw persoonlijke ontwikkelingspad als dialoog-gespreksbegeleider.

Voor wie?
Iedereen die geïnteresseerd is in denkwerk en in manieren om reflectie in dialoog om te zetten in zijn of haar beroepspraktijk. De training is interessant voor uiteenlopende professies: hulpverleners, bestuurders, beleidsambtenaren, leidinggeven, docenten, coaches, adviseurs, trainers, gespreksbegeleiders, voorzitters.  De training is bedoeld voor iedereen die in gesprekken met collega’s, cliënten, bestuurders of medewerkers een gelijkwaardige relatie essentieel vindt.

Uw tijdsinvestering voor de Workshop Begeleiden van een dialoog is één dag.

MVO

Als u als professional in staat bent om een dialoog te begeleiden waarbij een gelijkwaardige relatie essentieel is, dan kunt u deze vaardigheden inzetten op diverse terreinen van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, waaronder het begeleiden van gesprekken om de interne en externe onderwerpen van een organisatie in kaart te brengen of bijvoorbeeld voor de stakeholdersdialoog.

Locatie, datum en tijd

Locatie: Academie van de Zon, Berenkoog 80, Alkmaar (er is in de nabijheid van de Academie voldoende parkeerruimte)

Datum en tijd: zondag 8 november, inloop vanaf 09.30 uur, aanvang 10.00 uur – 16.30 uur

Tarief

Tarief Workshop Begeleiden van  een dialoog is €45,- excl btw (inclusief lunch). De workshop gaat definitief door als er zich 4 mensen hebben aangemeld. Er kunnen maximaal 15 mensen deelnemen.

Aanmelden
Aanmelden via de website van Creathos of per mail naar info@mvo4holland.nl.

Advertentie

Over Jolien van der Werff

"ik zie het leven als een grote ontdekkingstocht"

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: