MVO4Holland 06 – 51199633

"Voor een MVO traject op maat met resultaat"

MVO Compliment voor Inti Ferreira

if_logo_complete_600dpi_white_background kopie 2

Het MVO Compliment is voor het jaar 2015 verstrekt aan Inti Ferreira. Het MVO Compliment geeft een erkenning van MVO4Holland voor de duurzaamheidsprestaties van jouw organisatie. Het compliment laat zien dat jouw acties en resultaten op het gebied van duurzaamheid gezien mogen worden. Ze tonen aan dat er goede voorbeelden bestaan om te werken aan duurzaamheid en dat het niet ingewikkeld hoeft te zijn om te starten en te verbeteren. Met andere woorden: ga zo door!

Op basis van een interview met Semsa Ferreira heeft zij verteld welke activiteiten Inti Ferreira doet om ‘de wereld beter te maken’.

MVO4Holland verstrekt Inti Ferreira het MVO-compliment omdat …

  • de filosofie van Inti Ferreira overeenkomt met de basisprincipes van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.
  • eigenaresse een productie-atelier is opgestart waarbij vakmanschap uit het na-oorlogse Bosnië-Herzegovina blijvend ingezet kan worden. Hiermee worden inkomsten voor de werk(sters) en de gezinnen gerealiseerd en blijft vakmanschap bewaard.
  • het overgrote deel (ca 70 % ) van de stofproducenten van Inti Ferreira GOTS[1] (of IVN[2]) zijn gecertificeerd. De kledingstukken waarvoor deze certificering geldt, zijn volledig van deze stoffen gemaakt.
    Deze GOTS certificering is een bevestiging van de productie van stoffen op basis van milieu- en sociale eisen. De certificering geldt voor de grondstoffen wol, katoen, linnen, modal en tencel.
    Een groot gedeelte van de collectie is gemaakt van biologische en ecologisch verantwoorde KbA[3] en kbT stoffen.
  • Inti Ferreira is toegelaten tot de Green Showroom (8-10 juli 2015) in Berlijn en de INNATEX 37 (1-3 augustus 2015). Deze beurzen inventariseren de ecologische en sociale aspecten van de producten voorafgaand aan acceptatie voor de beurs.
  • er momenteel voorbereidingen gaande zijn om tassen in het assortiment op te nemen die gemaakt zijn van gerecycled materiaal.

[1] The Global Organic Textile Standard (GOTS) is the worldwide leading textile processing standard for organic fibres, including ecological and social criteria, backed up by independent certification of the entire textile supply chain.

[2] International Verband der Naturtextilwirtschaft (IVN)

[3] kontrolliert biologischer Anbau (kbA) en kontrolliert biologischer Tierhaltung (kbT).

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 10 september 2015 door in MVO Compliment en getagd als , , , .
%d bloggers liken dit: