MVO4Holland 06 – 51199633

"Voor een MVO traject op maat met resultaat"

Nieuwe materialen uit plantaardige grondstoffen

 

banner_boek_biobased1

Voor velen niet zichtbaar, is de chemische industrie als ook de voedselindustrie achter de schermen al enige jaren bezig om te verduurzamen. De Wetenschappelijke en Technologische Commissie (WTC) voor de biobased economy heeft in 2011, en recent nogmaals, zijn inzichten gegeven in de voortgang van het gebruik van nieuwe materialen uit plantaardige grondstoffen. Het boek start met de tekst:

Niet omdat de aardolie opraakt, maar vanwege de kansen van een nieuwe industriële structuur. Niet omdat we straks de dijken steeds verder moeten ophogen, maar om de brede voordelen van een duurzame productiewijze. Niet omdat business as usual niet meer is vol te houden, maar vanwege de perspectieven op duurzaamheid. <..>.

Deze positieve grondhouding maakt het boek zeer leesbaar. Onderwerpen als ‘groene chemie’, schaliegas, regionalisering en de rol van de consument komen aan bod. Daarnaast zijn veel voorbeelden te lezen van verduurzaming in de keten als ook  de doelen voor de biobased industrie in Nederland voor de komende jaren. Voor organisaties die gebruik maken van materialen, chemische producten of voedingsstoffen, is het boek zeker een inspiratiebron om stappen te zetten. Of de verduurzaming in de eigen organisatie gerealiseerd wordt of in de keten, is dan om het even.

Download het boek ‘Strategie voor een Groene Samenleving’ via:  http://www.biobased-society.eu/nl/strategie-voor-een-groene-samenleving/

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 4 maart 2014 door in Planet-Milieu en getagd als , , , .
%d bloggers liken dit: